Even voorstellen

Welkom in groep 3!

Wij zijn 25 vrolijke en enthousiaste kinderen en twee juffen. Op maandag t/m donderdag hebben we juf Herma en op vrijdag juf Irene.
 

Wij beginnen de dag altijd met iedereen goedemorgen te wensen. Daarna wordt er gebeden.
Op maandag is er een kringgesprek, dinsdag en donderdag horen wij een mooi verhaal uit de bijbel. Op woensdag zingen we leuke liedjes over de bijbelverhalen. En op vrijdag maken wij een verwerkingsblad over de verhalen die wij hebben gehoord.

Dan is het tijd om te leren lezen! Wij werken met de KIM versie van de methode Veilig Leren Lezen. Deze methode leert ons in dertien kernen al best heel goed lezen, dus dat is een hele klus. Hier gaat dan ook een hoop tijd in zitten. Gelukkig zijn er heel veel verschillende materialen; werkboekjes, leesboekjes, klikklakboekjes, en allerlei andere spelletjes en opdrachten. Ook op de computer kunnen wij hiermee aan de slag.

Wij leren de letters niet alleen lezen, maar ook schrijven. Dit doen wij met Pennenstreken. Dat is best lastig hoor, dus dan is het altijd heel erg stil in de klas! Iedereen doet heel erg zijn best de letters zo mooi mogelijk in het boekje te krijgen. Want als je goed je best doet, krijg je een sticker of een stempel.

Als wij lekker buiten gespeeld hebben en ons fruit en drinken weer op is, is het tijd om te rekenen. Dit doen wij met de methode Wereld in Getallen. Aan het eind van het jaar kunnen wij tot honderd tellen, en ook al heel wat sommen maken. Knap van ons.

Op dinsdagmiddag hebben wij gym in de Boorsmazaal van juf Laura. Dit vinden wij heel leuk!

Verder hebben wij nog een heleboel andere vakken: Verkeer, Natuur, Muziek, Tekenen, Handvaardigheid, Kanjertraining en 21e eeuwse vaardigheden.

Verder werken we veel met de Chromebooks. We mogen dan op lezen met Zoem en als we bij kern 6 zijn ook op Leesturbo. Dat vinden we supergaaf. We kunnen dat ook thuis doen!

U snapt, wij werken in groep 3 heel erg hard. Daarom mogen wij ’s middags ook wel eens lekker uitrusten tijdens werken in hoeken, of tijdens het buiten spelen. Dan mogen wij weer even lekker spelen met de kapla, knex, klei, of gewoon lekker tekenen of knutselen.

Veel groetjes van alle kinderen en de juffen van groep 3

Om te onthouden:

  • maandag zendingsgeld mee.
  • dinsdagmiddag gymtas mee.
  •