Koninginneweg 38
2225 HK Katwijk
071-4015117

Welkom in groep 2!

In onze groep zitten we met 12 jongens en 12 meisjes. Op maandag, dinsdag en woensdag hebben we juf Irene en op donderdag en vrijdag staat juf Petra voor de groep. In de klas

Elke dag beginnen we met elkaar in de kring. We luisteren dan naar elkaar en naar de juf. We beginnen elke dag met een gebed en we zingen liedjes die bij de Bijbelverhalen horen. En elke week horen we 2 verhalen uit de Bijbel.

Rond half 11 eten en drinken we in de kring met elkaar.


In de kring doen we ook vaak reken- en telspelletjes.
Of we leren alvast een paar letters. Dat kunnen we goed gebruiken als we volgend schooljaar naar groep 3 gaan. De opdrachten die we doen tijdens het werken hebben daar ook vaak mee te maken.

  
We hebben nog veel tijd om te spelen in de hoeken. Zo is er een bouwhoek, een poppenhoek, een watertafel, een computerhoek en een legohoek. Ook staan er in de kasten allemaal spelletjes waarmee we kunnen spelen. 
 
En van dat spelen leren we natuurlijk nog heel veel. Hoe je een ruzie op kunt lossen bijvoorbeeld. Of hoe je met de blokken moet bouwen om een hoge, stevige toren te maken.

We maken ook werkjes die bij het thema passen. We werken de ene keer over een prentenboek, een andere keer over een bepaald land en natuurlijk vergeten we de seizoenen niet! 


We hebben ook een gymzaal waar we elke week gymles krijgen. Soms doen we spelletjes, soms is het echt veel klimmen en klauteren. De rest van de week spelen we buiten. Als het niet te hard regent natuurlijk.
We hebben ook een digibord. Daar doen we allerlei spelletjes op waar we dingen van kunnen leren. En soms kijken we ook met elkaar lekker naar een filmpje. Op de ipads kunnen kinderen zelfstandig werken. 

Je leest het goed: in groep 2 hoef je je nooit te vervelen.
Er is altijd wel iets te doen wat je leuk vindt!
 
© 2019  Protestants Christelijke Basisschool Farelschoolpowered by BasisOnline